2013. godina vodene Zmije

on .

Kao i svake godine, u Srbiji se proslavljaju dve nove godine, prema dva različita kalendara. Kinezi takođe proslavljaju dve nove godine, s tim što drugi kalendar koji koriste prati lunarne promene.

Dva događaja "U susret godini Zmije" kojima smo obeležili doček kineske nove godine organizovani su od strane Ambasade NR Kine u Beogradu, Instituta Konfucije, Ćigong saveza Srbije uz svesrdnu podršku galerije O3one, Novobeogradske kulturne mreže i Opštine Novi Beograd.

Prvi događaj je održan u utorak, 5. februara 2013.u galeriji O3one uz otvaranje izložbe koja je imala tri segmenta-kaligrafije kineskog zodijaka, reprodukcije rezanog papira sa motivima zmije i fotografije moderne Kine. Događaju je ispred Ambasade prisustvovao savetnik za kulturu gospodin Sju Hong. Izložbu je otvorio Nebojša Babić ispred galerije O3one i najavio saradnju sa Institutom Konfucije i Ćigong savezom Srbije na polju promocije različitih aspekata kineske tradicionalne ali i moderne kulture. Profesor Radosav Pušić, direktor Instituta Konfucije je govorio o simbolici Zmije u kineskoj kulturi dok je Saša Balanesković, predsednik Ćigong saveza Srbije, govorio o Zmiji u borilačkim veštinama Kine.

 

Drugi događaj je održan u petak, 8. februara 2013. u prostorijama Novobeogradske kulturne mreže na Novom Beogradu. Događaju su prisustvovali Nj.E. gospodin Džang Vansjue, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović, državni sekretari Ministarstva kulture, omladine i sporta, predstavnici Opštine Novi Beograd  i mnogi drugi.

U prvom delu programa đaci Osme, Trinaeste i Matematičke gimnazije izveli su nekoliko popularnih kineskih pesama koje su izazvale oduševljenje posetilaca.U drugom delu svečanosti članovi Ćigong saveza Srbije - Taiđi Ćuen i Ćigong klub Peng i klub Ši Gou Vuši Pai, posetiocima su demonstrirali veštine Taiđi Ćuena i Ving Čuna.
Pored ovog programa, svi prisutni su imali prilike da pogledaju i izložbu fotografija koje prikazuju običaje i način proslave početka Prolećnog festivala - kineske nove godine.

 Zahvaljujemo se našim partnerima Ambasadi NR Kine u Beogradu, Institutu Konfucije, galeriji O3one, Novobeogradskoj kulturnoj mreži, Opštini Novi Beograd kao i svima koji su učestvovali u organizaciji ovih događaja. Posebno se zahvaljujemo medijima koji su sve aktivnosti propratili svojim izveštajima.

Priključite nam se!

Želite da se priključite treninzima Tai Chi Chuana ili zdravstvenog Ćigonga?

Prijavite se:

Prva dva časa su besplatna!

Prijavite se za Newsletter!

Ukoliko želite da Vas obaveštavamo o novostima iz sveta Tai Chi Chuana i Ćigonga, novim lokacijama treninga, mogućnostima za održavanje seminara uz praktične Tai Chi i Ćigong savete, molimo Vas da ostavite Vaše podatke putem ovog kontakt formulara.

Nadamo se da će Vam informacije biti od koristi :)

Preporučujemo

Ćigong vežbe za poboljšanje i očuvanje zdravlja!

Tai Chi Chuan za one koji bi hteli da saznaju kako upotrebiti pokrete u cilju samoodbrane!

Tai Chi i Ćigong u Vašem gradu?

Ukoliko želite da naučite Tai Chi Chuan ili Ćigong a nemate mogućnosti u Vašem gradu, kontaktirajte nas:

kako bismo organizovali intenzivni seminar kod Vas!

Nalazimo se:

UA-11635710-6